Intreaba medicul veterinar!

intreaba veterinarul Remus Arciudean

 

2 Responses to Intreaba medicul veterinar!

 1. Dot. spune:

  Buna ziua,

  Am o broasca testoasa cu tample rosii in varsta de 4 ani, si pana acum nu a avut probleme de sanatate.

  De cateva zile insa, refuza sa manance, sta nemiscata pe piatra ore intregi, iar cand inoata corpul sta aplecat vizibil spre partea dreapta. Ce ma sfatuiti sa fac in cazul ei?

  Multumesc.

  • Dr. Remus Arciudean spune:

   Buna seara,
   Inainte de toate tin sa va multumesc pentru mesajul trimis. Din cele relatate, pot sa afirm ca testoasa dumneavoastra prezinta simptomele unei afectiuni respiratorii cu evolutie acuta, cel mai probabil fiind vorba de o pneumonie.
   Pentru stabilirea unui diagnostic de certitudine si a unei scheme de tratament adecvate, va sugerez sa duceti de urgenta animalul bolnav la un medic veterinar pentru un examen clinic complet. Intre timp va recomand sa mutati testoasa bolnava din acvaterariu intr-un tanc uscat, in care temperatura mediului sa fie mentinuta in intervalul 32 – 35 grade C, cu ajutorul unei surse de incalzite ( bec cu filament, bec cu infrarosu ). Pentru a evita efectele nedorite ale deshidratarii, zilnic, reptila va fi indrodusa intr-un tanc cu apa curata si incalzita la 30 – 32 grade C, pentru o perioada de 1 – 2 ore. In acest rastimp incercati sa hraniti testoasa cu alimentele preferate, insistand in a-i oferi hrana chiar si in conditiile in care testoasa nu prezinta interes in a o consuma. Acest regim va fi mentinut pana la insanatosirea completa a exemplarului bolnav.
   Tin sa va subliniez inca odata, necesitatea prezentarii animalului bolnav la un consult de specialitate, intrucat aceste afectiuni nu se vindeca fara un tratament medicamentos si de sustinere adcvat.
   In speranta ca raspunsul meu v-a ajutat in lamurirea problemei dumneavoastra,
   Cu prietenie,
   Dr. Remus Arciudean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *