In habitatul natural, Degu se adaposteste in vizuini subterane calde si intunecoase. In consecinta, in cusca trebuie sa existe unul sau mai multe astfel de locuri in care animalul sa se poata ascunde sau dormi. Casutele din lemn destinate rozatoarelor, existente in comert, sunt potrivite acestui scop, cu un singur amendament: durata de viata limitata, datorita obiceiului veveritei de a roade tot ce poate fi ros. Ca o alternativa viabila, mai pot fi folosite ghivece de flori ciobite, cutii de carton, etc. Ca substrat pentru construirea cuibului vor fi introduse in cusca bucati din prosoape de hartie, hartie igienica neparfumata sau fasii subtiri de material textil.
Vasele pentru hrana, adapatorile si ieslea pentru furajele fibroase ( fan ) sunt accesorii indispensabile in cusca veveritei Degu. Este de preferat ca fiecare exemplar gazduit sa aiba vase de hrana si adapatori individuale, intrucat Degu este foarte posesiv in ceea ce priveste sursele de hrana si apa. Acestea trebuie sa fie din metal, sticla sau ceramica, pentru a nu fi roase, sa fie suficient de grele pentru a nu putea fi transportate in cuib si usor de igienizat. Sunt recomandate adapatorile cu picurator metalic, care pot fi amplasate pe exterior si numai picuratorul in interior.

Jucariile reprezinta o componenta importanta a habitatului artificial al veveritelor Degu. Jucaria preferata a animalelor o constituie roata de alergare. La achizitionarea ei trebuie avute in vedere cateva aspect importante:
- Diametrul rotii trebuie sa fie minim 18 cm
- Roata trebuie sa fie in intregime metalica
- Banda de alergare este de preferat sa fie plina si nu din bare individuale, care pot duce la aparitia problemelor plantare sau chiar la producerea de fracturi ale membrelor.
- Sunt de preferat rotile de alergare, care nu au ax central.
In cusca nu trebuie sa lipseasca obiectele destinate rosului: crengute de pomi fructiferi, blocuri minerale, etc. Oricum Degu va roade orice este amplasat in interiorul custii, astfel ca obiectele care nu sunt confectionate din metal sau sticla, vor avea o durata de viata limitata.
Este recomandat sa fie introduse in cusca si obiecte pe care Degu sa se poata catara cu usurinta: scarite, crengi,etc.
Frecventa cu care se va schimba asternutul in cusca veveritelor Degu, depinde de suprafata acesteia si de numarul de exemplare gazduite. Pentru o cusca de dimensiuni minime 100 x 60 x 60, care adaposteste doua exemplare adulte, frecventa va fi de 1 schimb / saptamana.
Temperature optima de intretinere a animalului este de 18 – 22° C si o umiditate a aerului de 40 – 60 %. Datorita faptului ca nu are glande sudoripare, excesul de caldura din organism nu poate fi eliminat decat la nivelul pavilioanelor urechii. Acest aspect al fiziologiei Degu, explica de ce animalul este extrem de sensibil la temperaturi inalte si face usor hipertermie. Din acest motiv trebuie evitata expunerea custii direct in lumina soarelui.
Pentru a le asigura un tonus optim, veveritele Degu trebuie sa se bucure si de momente de libertate in afara custii, cand vor putea alerga, catara si sari in voie. Aceste activitati efectuate in libertate vor permite animalelor utilizarea unor grupe de muschi, care in conditii de captivitate continua, se pot atrofia. Totodata animalul este stimulat si mental, permitandu –i sa exploreze un areal mai mare. Daca este lasat liber in casa cu regularitate, Degu se va obisnui sa se retraga singur in cusca, fara o interventie directa a detinatorului. Evident se vor lua toate precautiile necesare, avand in vedere tendinta veveritei Degu de a roade tot.