chicken-120x120 salmon-120x120 game-120x120
                Pe o piata a produselor superpremium destinate nutritiei canine si dominata net de brandul Royal Canin, a aparut de putin timp un brand nou, cu o gama de produse foarte interesante : CANAGAN. Trei aspecte atrag atentia asupra brandului:
       1.    Raportul dintre nutrientii de origine animala si cei de origine vegetala este 60 % / 40 %, proportia ideala, care asigura un echilibru corect intre proteine, carbohidrati si o serie de legume si plante medicinale
       2.      Produsul este lipsit de cereale cum ar fi porumbul, graul sau orzul, asociate de cele mai multe ori cu alergiile alimentare. Ca sursa de carbohidrati, care sa asigure energia necesara cainilor pe parcursul unei zile, a fost ales cartoful dulce. De ce este cartoful dulce cea mai buna sursa de carbohidrati, perntru caini? In primul rand aceasta leguma are un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca elibereaza energia treptat si asigura o senzatie de satietate pentru o perioada mai lunga de timp. De asemenea are putine calorii si este bogat in vitaminele A si C, precum si in antioxidanti cum ar fi beta – carotenul, care contribuie la intarirea sistemului imunitar si mentinerea sanatatii ochilor
       3.      In gama Canagan nu intalnim sortimente destinate cainilor sub 1 an ( juniori ), intrucat nivelurile nutritionale ale sortimentelor existente, satisfac in totalitate necesarul zilnic al cainilor aflati in perioada de crestere. Nivelul proteic si continutul in grasime sunt mult mai ridicate decat in cazul altor formule de hrana uscata destinate adultilor sau juniorilor. De asemenea continutul in calciu si fosfor este la niveluri corespunzatoare pentru dezvoltarea optima a cateilor. Oricare dintre sortimente poate fi introdus in regimul alimentar al cainilor juniori inca de la intarcare, initial sub forma de pasta ( inmuiata in apa ) iar ulterior sub forma uscata
Care sunt ingredientele folosite in prepararea sortimentelor brandului Canagan? 
Carnea de pui proaspat preparata – excelenta sursa de proteine , vitamine, fosfor si seleniu, care are un efect benefic asupra sistemului imunitar.
Carne de peste – somon cu hering si peste –sursa delicioasa de proteine usor digestibile, acizi grasi Omega 3, vitamina D si seleniu. 
Vanat – cu rata, caprioara si iepure – sunt o importanta sursa de fier si vitamine din complexul B.    Carnea de rata constituie o sursa bogata de acizi grasi Omega 3 si 6. 
Cartoful dulce – ca sursa de baza a carbohidratilor 
Plante medicinale :    
Musetelul si menta – cu rol in stimularea digestie 
Galbenele – care stimuleaza cresterea numarului de globule albe in sange determinand intarirea sistemului imunitar.  
 Merisor – bogat in vitamina C, cu rol in mentinerea sanatatii tractului urinar. 
Schinduf – planta recunoscuta pentru proprietatile sale benefice asupre procesului de digestie.Despre sortimentele brandului si detaliile  legate de costurile hranirii cainelui cu unul din acestea intr-un articol viitor.